Change search
Link to record
Permanent link

Direct link
Arnegård, Johan
Publications (1 of 1) Show all publications
Bourdieu, P., Fagrell, B., Larsson, H., Redelius, K., Larsson, B., Åhs, O., . . . Ljung, B.-O. (2005). Leve idrottspedagogiken: En vänbok tillägnad Lars-Magnus Engström. : HLS Förlag
Open this publication in new window or tab >>Leve idrottspedagogiken: En vänbok tillägnad Lars-Magnus Engström
Show others...
2005 (Swedish)Book (Other academic)
Abstract [sv]

Vem ägnar sig åt idrott? Vilken betydelse har fritiden i barns och ungdomars liv? Vad innebär hälsa i skolämnet idrott och hälsa?

Leve idrottspedagogiken! tillägnas Lars-Magnus Engström. Texterna i boken speglar delar av det idrottspedagogiska forskningsområdet i Sverige, vars framväxt Lars-Magnus Engström varit den främste företrädaren för. Läsaren får här ta del av exempelvis idrottskulturen, fritidskulturen och skolans ämne idrott och hälsa. Genomgående handlar texterna om villkoren för barns och ungdomars deltagane och om de olika lärprocesser som sker i anslutning till idrottsutövning.

Lars-Magnus Engström har gjort betydande insatser som forskare och lärare samt som professor vid Lärarhögskolan i Stockholm och vid Gymnastik- och idrottshögskolan. I snart fyrtion år har han arbetat med studier kring påverkans- och lärprocesser i idrott. Hans forskning har främst kretsat kring människors idrottsvanor och vilka som utvecklar en fysiskt aktiv livsstil. Idrotts- och motionsutövningar ger både ett så kallat egenvärde och investeringsvärde. Med dessa begrepp bland många andra har Lars-Magnus Engström bidragit till en fördjupad vetenskaplig förståelse av idrottskulturen.

De flesta författarna har eller har haft Lars-Magnus Engström som handledare och tillhör forskningsgruppen för pedagogik, idrott och fritidskultur. Redaktörer för boken är Karin Redelius och Håkan Larsson.

Place, publisher, year, edition, pages
HLS Förlag, 2005. p. 339
Keywords
idrottspedagogik, vänbok, Lars-Magnus Engström
National Category
Sport and Fitness Sciences
Identifiers
urn:nbn:se:su:diva-18850 (URN)91-7656-599-8 (ISBN)
Available from: 2009-02-09 Created: 2009-02-09 Last updated: 2022-02-25Bibliographically approved
Organisations

Search in DiVA

Show all publications