Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Presentation av Länsexperter i jämställdhet och ResursCentra för kvinnor samt några centrala begrepp
Stockholm University, Faculty of Social Sciences, Department of Economic History.
2005 (Swedish)In: Regionala tillväxtavtal - en fråga om att bryta gamla mönster? Kvinnor och mäns delaktighet i arbetet med tillväxtavtalen, Stockholm: Arbetslivsinstitutet , 2005, 14-23 p.Chapter in book (Refereed)
Abstract [sv]

En ny näringslivspolitik infördes i och med att de regionala tillväxtavtalen skapades. Målet var att uppnå ett brett medborgerligt deltagande både regionalt och lokalt för att skapa en dynamisk och utvecklande industri, och att öka sysselsättningen för både kvinnor och män.

Processen med tillväxtavtalen har medfört att nya arbetssätt och samarbete över sektorsgränser prövats. Vid utformningen av dem var det viktigt att "nya" röster skulle komma till tals, inte bara de redan etablerade organisationerna, och att lokal utvecklingskraft och kunnande skulle tas tillvara.

Denna antologi vill belysa om delaktighet i partnerskapsarbetet ger ökat förtroende för andra organisationer med följd att det skapas socialt kapital och vilja att arbeta med tillväxtavtalen.

Antologin går även in på hur jämställdhetsaktörer involveras i detta arbete. I intervjuer med länsstyrelsens Länsexperter i jämställdhet och representanter för ResursCentra för kvinnor på regional nivå betonas vikten av att ta hänsyn till sociala faktorer för att åstadkomma hållbar tillväxt.

Place, publisher, year, edition, pages
Stockholm: Arbetslivsinstitutet , 2005. 14-23 p.
Series
, Arbetsliv i omvandling, ISSN 1404-8426 ; 2005:8
Keyword [en]
regionalpolitik, näringslivspolitik, regional utveckling, arbetsmarknad, tillväxt, avtal, tillväxtavtal, regionalt, lokalt, partnerskap, aktör, struktur, genus, jämställdhet, jämställdhetsarbete, de nationella jämställdhetsmålen, kön/genus, köns/genuskontrakt, gender mainstreaming, särskilda åtgärder, top-down/bottom-up, inklusion/exklusion, organisation, mobilisering, demokrati, Länsexperter i jämställdhet, ResursCentra för kvinnor
National Category
Economics and Business
Research subject
Economic History; Human Geography; Political Science; Gender Studies
Identifiers
URN: urn:nbn:se:su:diva-9057ISBN: 91-7045-756-5OAI: oai:DiVA.org:su-9057DiVA: diva2:175576
Available from: 2007-09-24 Created: 2007-09-24 Last updated: 2015-06-16Bibliographically approved

Open Access in DiVA

No full text

Other links

http://nile.lub.lu.se/arbarch/aio/2005/aio2005_08.pdf

Search in DiVA

By author/editor
Hård, Ursula
By organisation
Department of Economic History
Economics and Business

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 88 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link