Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Barnen och Läroplanen: Om barns och vuxnas syn på lärande
Stockholm University, The Stockholm Institute of Education, Department of Human Development, Learning and Special Education(LHS).
1999 (Swedish)In: Barnen och Läroplanen: Om barns och vuxnas syn på lärande, Gothia Stockholm , 1999, 172- p.Chapter in book (Other (popular science, discussion, etc.))
Abstract [sv]

Finns det ett barnperspektiv i läroplanen och hur skall det förverkligas? Hur ser barnen på skolan som lärande miljö? Hur ser barnen på en "god pedagog"? Hur och när lär barn bäst? Dessa och många andra frågor ställs och besvaras av författarna till denna bok. Båda har lång erfarenhet från skolans värld och har fördjupat kunskapen genom egen forskning. De har i sin forskning följt och intervjuat förskolebarn och skolbarn och lyfter i boken fram barnens egen syn på skola och förskola.

Extra viktigt är att göra skolan och förskolan lustfylld. Att få ta egna initiativ och eget ansvar är btydelsefllt för barnen. Det är också kanske det viktigaste för ett meningsfullt lärande. Dessa perspektiv finns med i de nya läroplanerna men kommer de att få genomslagskraft?

Place, publisher, year, edition, pages
Gothia Stockholm , 1999. 172- p.
Identifiers
URN: urn:nbn:se:su:diva-18377ISBN: 91-7205-172-8OAI: oai:DiVA.org:su-18377DiVA: diva2:184900
Available from: 2009-01-25 Created: 2009-01-25Bibliographically approved

Open Access in DiVA

No full text

By organisation
Department of Human Development, Learning and Special Education(LHS)

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 328 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link