Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Leve idrottspedagogiken: En vänbok tillägnad Lars-Magnus Engström
Stockholm University.
Show others and affiliations
2005 (Swedish)Book (Other academic)
Abstract [sv]

Vem ägnar sig åt idrott? Vilken betydelse har fritiden i barns och ungdomars liv? Vad innebär hälsa i skolämnet idrott och hälsa?

Leve idrottspedagogiken! tillägnas Lars-Magnus Engström. Texterna i boken speglar delar av det idrottspedagogiska forskningsområdet i Sverige, vars framväxt Lars-Magnus Engström varit den främste företrädaren för. Läsaren får här ta del av exempelvis idrottskulturen, fritidskulturen och skolans ämne idrott och hälsa. Genomgående handlar texterna om villkoren för barns och ungdomars deltagane och om de olika lärprocesser som sker i anslutning till idrottsutövning.

Lars-Magnus Engström har gjort betydande insatser som forskare och lärare samt som professor vid Lärarhögskolan i Stockholm och vid Gymnastik- och idrottshögskolan. I snart fyrtion år har han arbetat med studier kring påverkans- och lärprocesser i idrott. Hans forskning har främst kretsat kring människors idrottsvanor och vilka som utvecklar en fysiskt aktiv livsstil. Idrotts- och motionsutövningar ger både ett så kallat egenvärde och investeringsvärde. Med dessa begrepp bland många andra har Lars-Magnus Engström bidragit till en fördjupad vetenskaplig förståelse av idrottskulturen.

De flesta författarna har eller har haft Lars-Magnus Engström som handledare och tillhör forskningsgruppen för pedagogik, idrott och fritidskultur. Redaktörer för boken är Karin Redelius och Håkan Larsson.

Place, publisher, year, edition, pages
HLS Förlag , 2005. , 339 p.
Keyword [en]
idrottspedagogik, vänbok, Lars-Magnus Engström
National Category
Sport and Fitness Sciences
Identifiers
URN: urn:nbn:se:su:diva-18850ISBN: 91-7656-599-8OAI: oai:DiVA.org:su-18850DiVA: diva2:185373
Available from: 2009-02-09 Created: 2009-02-09Bibliographically approved

Open Access in DiVA

No full text

Search in DiVA

By author/editor
Larsson, HåkanLarsson, BengtNilsson, PerBäckström, ÅsaArnegård, JohanBackman, Erik
By organisation
Stockholm University
Sport and Fitness Sciences

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 168 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link