Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Balanserade styrkort på individnivå: Vilka blir konsekvenserna av att bryta ned det balanserade styrkortet till individnivå i en organisation?
Stockholm University, Faculty of Social Sciences, School of Business.
2001 (Swedish)Independent thesis Basic level (degree of Bachelor), 10 credits / 15 HE creditsStudent thesis
Abstract [sv]

Balanserade styrkort har sedan de lanserades i mitten av 1990-talet fått ett enormt genomslag världen över. Denna uppsats behandlar den balanserade styrkortsmodellen på individnivå. Syftet med uppsatsen är att med utgångspunkt i litteraturen undersöka motiven för att bryta ned det balanserade styrkortet till individnivå samt att utvärdera om dessa motiv är förenliga med undersökningar kring motivation. Analysen av litteraturen visar på att nedbrytningens huvudsakliga motiv enligt författarna är att öka förståelsen kring företagets vision och strategier, öka förståelsen kring hur det egna arbetet bidrar till att förverkliga företagets vision och strategier, användas som underlag till ett belöningssystem samt att öka prestationerna genom ökad förståelse och motivation. De effekter som författarna hävdar att personliga styrkort leder till stämmer till stora delar överens med vad studier kring motivation och prestation som uppsatsen granskat antyder. Uppsatsen visar dock på såväl positiva som negativa effekter av balanserade styrkort på individnivå.

Place, publisher, year, edition, pages
2001.
National Category
Business Administration
Identifiers
URN: urn:nbn:se:su:diva-2549OAI: oai:DiVA.org:su-2549DiVA: diva2:191588
Uppsok
samhälle/juridik
Available from: 2007-01-05 Created: 2007-01-05

Open Access in DiVA

No full text

By organisation
School of Business
Business Administration

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 188 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link