Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Sparbankers användning av redovisnings- och annan information vid kreditbedömning: Påverkas informationsanvändningen av sparbankens kreditförluster?
Stockholm University, Faculty of Social Sciences, School of Business.
Stockholm University, Faculty of Social Sciences, School of Business.
2002 (Swedish)Independent thesis Basic level (degree of Bachelor), 10 credits / 15 HE creditsStudent thesis
Abstract [sv]

Syftet med denna uppsats är att undersöka huruvida användningen av redovisnings- och annan information i kreditbedömningsprocessen skiljer sig åt vid sparbanker med olika grader av kreditförlustnivåer. Den metod vi använt oss av är styrt av vårt syfte. Syftet är explorativt. Vi har därvid gjort en enkätundersökning där vi delat in bankerna i två grupper. Den ena gruppen har höga kreditförluster och den andra har låga kreditförluster. Resultatet av undersökningen visar på att användningen av redovisnings- och annan information skiljer sig åt mellan de båda grupperna. Kreditbedömare hos banker med låg kreditförlustnivå använder exempelvis mer av hela balansräkningen medan den andra gruppen fokuserar mer på skuldposterna. Resultatet tyder dock på att det inte finns något samband mellan informationsanvändning och bankens kreditförlustnivå. Däremot finnas andra skillnader som kan förklara skillnaderna i informationsanvändningen. Vi anser dock att det vore intressant att genomföra en förklarande studie som undersöker om samband kan finnas mellan en banks kreditförlustnivå och kreditbedömarnas informationsanvändning.

Place, publisher, year, edition, pages
2002.
National Category
Business Administration
Identifiers
URN: urn:nbn:se:su:diva-3228OAI: oai:DiVA.org:su-3228DiVA: diva2:192478
Uppsok
samhälle/juridik
Available from: 2007-01-05 Created: 2007-01-05

Open Access in DiVA

No full text

By organisation
School of Business
Business Administration

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 15 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link