Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Revisorns bedömning av risk och väsentlighet - en fråga om revisionsbyråns storlek eller ett subjektivt omdöme av revisorns perceptionsförmåga?
Stockholm University, Faculty of Social Sciences, School of Business.
2003 (Swedish)Independent thesis Advanced level (degree of Master (One Year)), 10 credits / 15 HE creditsStudent thesis
Abstract [sv]

Under de senaste decennierna har revision blivit en nödvändighet för ett fungerande samhälle på grund av nya ekonomiska, sociala och regleringsmässiga trender. Dessa förutsättningar har ökat kraven på att revisionen utförs effektivt och i rätt tid. Detta innebär att revisorn måste lägga allt större vikt vid planeringen av revisionen. Revisorns bedömning av risk och väsentlighet styr revisionsarbetet och avgör granskningens omfattning samt vilka granskningsmoment som utesluts. Avsaknaden av klara riktlinjer om hur väsentlighet och risk skall bedömas har skapat problem för revisorerna och medfört vissa risker för användarna. Många hävdar att revisorns bedömning av risk och väsentlighet är en fråga om revisorns professionella omdöme men det finns de som menar att risk och väsentlighet i större utsträckning påverkas av revisionsbyråns storlek och struktur.

Place, publisher, year, edition, pages
2003.
National Category
Business Administration
Identifiers
URN: urn:nbn:se:su:diva-4536OAI: oai:DiVA.org:su-4536DiVA: diva2:194089
Uppsok
samhälle/juridik
Available from: 2007-01-05 Created: 2007-01-05

Open Access in DiVA

No full text

By organisation
School of Business
Business Administration

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 40 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link