Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Att skapa grogrund för entreprenörskap: En studie kring hur arbetet i grundskolan kan stimulera ett entreprenöriellt förhållningssätt hos elever i årskurs 7 till 9.
Stockholm University, Faculty of Social Sciences, School of Business.
2005 (Swedish)Independent thesis Advanced level (degree of Master (One Year)), 10 credits / 15 HE creditsStudent thesis
Abstract [sv]

Framtidens eventuella tillväxt kommer att skapas av dagens ungdomar, ungdomar med idéer och entreprenöriella förmågor som har viljan och modet att förverkliga dem. Föreliggande uppsats avser att undersöka hur grundskolan kan arbeta i årskurs 7 till 9 för att skapa ett entreprenöriellt förhållningssätt hos framtidens vuxna och därmed skapa grogrund för framtida entreprenörskap. Med ett entreprenöriellt förhållningssätt menas här ett sätt att tänka och angripa problem samt betrakta sin omgivning. Genom en 3-stegsprocess tar jag fram en vägledande modell för hur ett entreprenöriellt förhållningssätt kan stimuleras hos elever i årskurs 7 till 9 på grundskolan. Tanken med modellen är inte i första hand att skapa nya företagare, utan engagerade, kreativa och självsäkra individer som både kan och vågar agera entreprenöriellt. Detta kan förmodas skapa utveckling och tillväxt i samhället på lång sikt.

Place, publisher, year, edition, pages
2005.
National Category
Business Administration
Identifiers
URN: urn:nbn:se:su:diva-5641OAI: oai:DiVA.org:su-5641DiVA: diva2:195514
Uppsok
samhälle/juridik
Available from: 2007-01-05 Created: 2007-01-05

Open Access in DiVA

No full text

By organisation
School of Business
Business Administration

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 36 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link