Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Kartlegging og diagnostisering av vansker hos sped- og småbarn
Stockholm University, Faculty of Social Sciences, Department of Psychology.
2010 (Norwegian)In: Håndbok i sped- og småbarns psykiske helse / [ed] Vibeke Moe, Kari Slinning, Marit Bergum Hansen, Oslo: Gyldendal , 2010, 610-635 p.Chapter in book (Other academic)
Abstract [no]

For å øke vår forståelse av de symptomene på mistilpasning og emosjonelle problemer vi møter hos de yngste barna, har det lenge vært et behov for å utvikle spesielle kartleggingsverktøy og diagnostiske beskrivelser. Det diagnostiske kartleggingssystemet «Diagnostic Classification of Mental Health and Developmental Disorders of Infancy and Early Childhood» (DC: 0–3) er utviklet spesielt for å fange opp problemer hos de minste barna, det vil si fra fødselen og opp til fireårsalderen, og gir en referanseramme for å kunne forstå og utveksle kunnskap om disse vanskene. I dette kapittelet ser vi på begrunnelsene for å ha et eget kartleggings- og diagnosesystem for de yngste barna. Vi går igjennom oppbyggingen av DC 0–3 R (revidert utgave kom i 2005) og tar for oss kartleggingsverktøy som vi mener bør brukes for å kvalitetssikre de diagnostiske vurderingene og de behandlingsplanene som legges ved hjelp av systemet. Kartleggings- og diagnostiseringsprosessen belyses ved et klinisk eksempel. Til slutt tar vi for oss noen erfaringer fra bruk av systemet.

Place, publisher, year, edition, pages
Oslo: Gyldendal , 2010. 610-635 p.
Keyword [sv]
missanpassning, emotionella problem, spädbarn, småbarn
National Category
Psychology
Research subject
Psychology
Identifiers
URN: urn:nbn:se:su:diva-47151ISBN: 9788205390713OAI: oai:DiVA.org:su-47151DiVA: diva2:373375
Available from: 2010-11-30 Created: 2010-11-30 Last updated: 2010-12-10Bibliographically approved

Open Access in DiVA

No full text

Other links

Förlagsinformation

Search in DiVA

By author/editor
Risholm Mothander, Pia
By organisation
Department of Psychology
Psychology

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 45 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link