Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Marknadsrätten: En introduktion
Stockholm University, Faculty of Law, Department of Law.
2010 (Swedish)Book (Other academic)
Abstract [sv]

Marknadsrätten. En introduktion är en grundläggande lärobok med särskild tonvikt på den svenska marknadsrättens kärnområden – konkurrens- och marknadsföringslagstiftningen. Boken tar också upp annan marknadsrelaterad lagstiftning liksom systemen för näringslivets självreglering på marknaden. Gällande svensk rätt sätts in i ett såväl historiskt som vidare europeiskt och internationellt marknadsperspektiv.

Denna femte upplaga har uppdaterats med avseende på de förändringar som har skett i rättsutvecklingen under de senaste två åren. I fråga om lagstiftning gäller det bl.a. ändringar i upphandlingslagstiftningen och den nya radio och TV-lagen. Det kan också uppmärksammas att organisationen för självreglering på det marknadsföringsetiska området har förändrats så att de s.k. Marknadsetiska Rådet (MER) och Näringslivets Etiska Råd mot Könsdiskriminerande reklam (ERK) nu har ombildats till Reklamombudsmannen. Uppdateringar har gjorts med hänsyn till utvecklingen i rättspraxis m.m. Slutligen har bilderna försetts med bildtexter.

Boken är i första hand tänkt att användas som kurslitteratur inom jurist- och civilekonomutbildning, men vänder sig även till advokater, bolagsjurister och alla som arbetar med konsumenträtt, reklam och marknadsföring.

Place, publisher, year, edition, pages
Stockholm: Norstedts Juridik AB, 2010, 5., [uppdaterade]. , 149 p.
Keyword [sv]
marknadsrätt, konkurrensrätt, marknadsföringsrätt, illojal konkurrens
National Category
Law and Society
Research subject
Private Law
Identifiers
URN: urn:nbn:se:su:diva-52280ISBN: 978-913920569-2OAI: oai:DiVA.org:su-52280DiVA: diva2:386902
Available from: 2011-01-13 Created: 2011-01-13 Last updated: 2012-11-09Bibliographically approved

Open Access in DiVA

No full text

Search in DiVA

By author/editor
Nordell, Per Jonas
By organisation
Department of Law
Law and Society

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 81 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link