Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Moderatorer, mediatorer och verkningsmekanismer
Stockholm University, Faculty of Social Sciences, Department of Psychology.
2012 (Swedish)In: Att göra effektutvärderingar / [ed] Knut Sundell, Stockholm: Gothia Förlag AB, 2012, 425-466 p.Chapter in book (Other academic)
Abstract [sv]

Bokinformation: Varje år berörs hundratusentals personer av psykosociala och pedagogiska interventioner. Det handlar exempelvis om behandling av missbruk, insatser för utsatta barn och läsundervisning i grundskolan. Endast undantagsvis har dessa interventioner utvärderats, vilket innebär att vi inte vet vilken effekt de har eller om de rentav kan skada. I antologin Att göra effektutvärderingar beskrivs hur man genomför effektutvärderingar, som ger kunskap om hur interventioner fungerar. Boken ger detaljerad och praktisk vägledning som är till nytta för alla som är intresserade av att lära sig mer om effektutvärderingar – både forskarstuderande och forskare som redan ansvarat för effektutvärderingar. Ämnen som tas upp är bland annat forskningsetik, studiedesign, mätinstrument, urval och rekrytering av undersökningspersoner, datainsamling, ekonomiska analyser, dataanalys och tolkning samt rapportskrivning. Bokens författare har lång erfarenhet inom området och representerar olika discipliner såsom psykologi, folkhälsovetenskap, socialt arbete, pedagogik, statistik, epidemiologi, sociologi, evolutionsbiologi, medicinsk vetenskap och datavetenskap. Redaktör för boken är Knut Sundell, docent i psykologi och socialråd på Socialstyrelsen, som har lång erfarenhet av att utvärdera interventioner inom förskola, skola och socialtjänst.

Place, publisher, year, edition, pages
Stockholm: Gothia Förlag AB, 2012. 425-466 p.
Keyword [en]
moderators, mediators, efficacy mechanisms
National Category
Psychology
Research subject
Psychology
Identifiers
URN: urn:nbn:se:su:diva-83861ISBN: 978-91-7205-838-5OAI: oai:DiVA.org:su-83861DiVA: diva2:577282
Available from: 2012-12-14 Created: 2012-12-14 Last updated: 2013-02-22Bibliographically approved

Open Access in DiVA

No full text

Search in DiVA

By author/editor
Öst, Lars-Göran
By organisation
Department of Psychology
Psychology

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 63 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link